Daniel Kaplan

  • Entreprenörskap
  • Att göra affärer på internet
  • Ledarskap

Daniel Kaplan har startat ett 10-tal bolag inom olika branscher. De mest publikt kända bolagen är kanske Tradera.com som är en internetbaserad auktionssite, som grundades av Kaplan och såldes till eBay våren 2006 för 365 MSEK, samt Kaplans Auktioner (butiksförsäljning och fysiska auktioner av bl.a. smycken och klockor) Daniel har även hunnit med att studera på Handels i Stockholm, arbeta som strategikonsult på Accenture, som senior advisor på OMX, som corporate finance rådgivare med fokus på företagssammanslagningar samt som ”Management for hire” där han varit interims VD alt. chef Norden för 5 mindre bolag.

Idag arbetar Daniel som VD för Firm Factory Network där han jobbar systematiskt i nära symbios med riskkapital med att analysera marknaden, ta fram affärsidéer, starta och driva bolag.
Daniel föreläser ofta och gärna om entreprenörskap och försäljning på Internet. Genom sina erfarenheter av att vara chef i extremt osäkra och föränderliga miljöer har Daniel också fått kunskaper om hur man håller sig själv och sitt team motiverade trots motgångar.

Daniel föreläser om:

Daniel är en framgångsrik entreprenör med erfarenhet av att bygga bolag. Som föreläsare delar han med sig av de erfarenheter han gjort som entreprenör. Många anlitar honom enbart för att få lyssna till den fantastiska berättelsen om Tradera. Andra anlitar honom för att ta del av hans syn på ledarskap och hans erfarenheter av hur man får alla på företaget att trivas och dra åt samma håll.

Exempel på ämnen som Daniel föreläser om är:

ÄMNEN
- Entreprenörskap
- Att göra affärer på internet
- Intraprenörskap och Corporate Venturing
- Kommunikation och problemlösning
- Ledarskap

Daniel som talare:

Daniel är en lysande inspiratör som alltid har nära till skratt. Hans föreläsningar fascinerar och budskapen grundar på de många lärdomar Daniel gjort under sin resa som serieentreprenör.

Kontaktuppgifter

Svenska Talare AB
Tel: 08-410 114 50
Box 4083
181 04 Lidingö
E-mail: info@talare.se

Search