Lars-Johan Åge

  • Konsten att göra affärer

Lars-Johan Åge är toppsäljaren som blev forskare. I mitten av 80-talet var han en av de främsta dammsugareförsäljarna på Elektrolux, och han fångades av att det som händer i en affär var ett mysterium i den bemärkelsen att även om han som säljare gjorde samma sak så blev utfallet ofta helt olika. Frågan var tydlig, vad är det som händer när vi gör en affär? Vilka faktorer är det som fäller avgörandet? När han senare blev forskare på Handelshögskolan i Stockholm var han fast besluten att lösa detta nutidens mysterium, alltså att ta reda på vad som egentligen händer i affärsprocessen. Med andra ord, att öppna affärslivets ”svarta låda”.

Han sökte igenom litteraturen efter svaret, men det blev nitlott! I sitt sökande började han då titta på stora miljardaffärer. Han fann dock att man visste lika lite om miljardaffärer som om den lilla affären. Fast besluten att lösa mysteriet bestämde han sig för att ta fram den första vetenskapliga teorin om affärer.

I dag 7 år senare är den färdig och har anammats av många av våra stora företag. Lars-Johan Åge har identifierat fyra universella principer i affärslivet som kan förklara allt som sker i både en dammsugarförsäljning och i en miljard affär. Han visar också handgripligen hur denna teori kan användas till att göra bättre och effektivare affärer. Missa inte detta tillfälle att få ett nytt perspektiv på era affärer!

Kontaktuppgifter

Svenska Talare AB
Tel: 070 769 67 67
Box 4083
181 04 Lidingö
E-mail: info@talare.se

Search