Ingvar Bengtson

  • Ha kul på jobbet och få bättre resultat
  • Skapa vinnande team - 5 viktiga lärdomar från idrotten
  • Ketchup-effekten - när alla drar åt samma håll

Ingvar Bengtson är utan tvekan en av Sveriges främsta föreläsare när det gäller teamarbete, vinnande laganda och ledarskap. Hans kompetens spänner över hela fältet. Ena dagen är han den roliga underhållande föreläsaren som lockar fram mycket skratt, inspirerar och skapar motivation på företagets kick-off. Nästa dag jobbar han i process med att hjälpa företag att på djupet utveckla ledarskap laganda och motivation med resultatgaranti

Ingvar har jobbat inom organisationer, företag, föreningar, näringsliv, offentlig verksamhet samt med enskilda idrottsutövare, och redovisat mycket goda resultat. Han har sedan 10 år tillbaka ett nära samarbete med SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

Ingvar har i 10 år jobbat med deltagare i Olympiska Spel, flera av åren under Svenska Olympiska Kommitténs paraply. Han har jobbat med alpina skidlandslaget, badmintonlandslaget, damhandbollslandslaget samt med många namnkunniga enskilda idrottare.

Ingvar började sin karriär som idrottslärare och reseledare. Idag är han mental rådgivare inom idrotten och samarbetar med RF (Riksidrottsförbundet) och ibland SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) och känd från ett antal TV-framträdanden i sportsammanhang. Han har deltagit i ett OS och 15 VM i segling med en bronsplacering som bäst. Förutom sina idrottsliga meriter har han teoretiska och praktiska kunskaper i psykologi och beteendevetenskap.

Ingvars gedigna kunskaper från idrotten kom väl till pass, när han insåg att idrottsvärlden hade något som även kunde vara bra för företagsvärlden. Han utvecklade en metod för att säkerställa en ständigt pågående utveckling i beteende anpassad till alla typer av företag. Metoden bygger på aktuell och vedertagen forskning om ledarskapets, lagandans och motivationens betydelse för att vinna framgång och att nå uppsatta mål inom idrotts- och företagsvärlden.

Ingvar arbetar idag till största delen med företag men är fortfarande även aktiv inom idrotten.

Ingvar föreläser om:

Ingvars föreläsningar kretsar kring områdena motivation, ledarskap och laganda. Exempel på rubriker kan vara:
"Skapa vinnande team - 5 viktiga lärdomar från idrotten"
"Ketchup-effekten - när alla drar åt samma håll"

Ingvar som talare:

Ingvar har som talare en tydlig komisk talang som gör honom mycket underhållande att lyssna till. Ingvar vet att åhörarna bäst tar till sig kunskap om den levereras på ett underhållande sätt. Humor är därför ett framträdande inslag i Ingvars föreläsningar. Humorn blandat med Ingvars unika kunskaper om hur motivation och laganda och arbetsglädje skapas gör hans föreläsningar mycket intressanta och underhållande att lyssna till. Kännetäcknande för Ingvar är att han lägger ner mycket tid på att förbereda och skräddarsy sina föreläsningar så att kunden får exakt det de behöver vid varje tillfälle.

 

Kontaktuppgifter

Svenska Talare AB
Tel: 070 769 67 67
Box 4083
181 04 Lidingö
E-mail: info@talare.se

Search